Fina Harry

Nu har jag varit och sett Harry Potter and the half blood Prince på bio. Den var fin. Sådär fin som jag hade tänkt mig att den skulle vara. Älskar Luna Lovegood. Älskar Fawkes som flyger iväg på slutet. The Inferi i vattnet var väldigt obehagliga. Öppningsscenen i London var rent visuellt helt fantastisk.

Älskar de där filmerna men älskar böckerna väldigt mycket mer. Men så brukar det ju vara. En bok är ju en bok och en film är ju en film. Men fin var den i alla fall.

Ska nu tvätta bort resterna av mascaran som rann bort i sista scenen. Jag är sjukt blödig på bio.


Hur gör jag nu?

Eh...sökte ju några skojkurser på universitetet i våras inför hösten mest för att jag ska kunna bo kvar i min lägenhet ett tag till. Sökte i och för sig kurser jag ändå hade kunnat tänka mig att läsa men tog inte det hela på så jättestort allvar. Nu kollade jag antagningsbeskedet och inser att jag har kommit in på alla kurserna. Jag hade mest tänkt att ta den jag kom in på och sen se om jag skulle läsa den överhuvudtaget. Hur gör jag nu liksom?

Falsk marknadsföring.

Wtf, nu fattar jag varför melonjäveln var så billig. Den är ju full av kärnor. Note to self: Se alltid till att det står ordet seedless på melonen innan man släpar den genom hela stan i rusningstrafik. Fan.

I carried a watermelon

Nu har jag släpat hem en drygt femkilos vattenmelon från Hornstull. Det kan ju tyckas dumt med tanke på att jag absolut inte har någon bil utan istället åkt kollektivt med min melon. Men såhär i sommartider så är vattenmelon som heroin för mig och när man lockas med priser som 4,90 kr/kg kan man liksom inte låta bli.

Sedan är jag väldigt nyfiken på den så kallade "ryssvärmen" som tydlligen då ska komma om man ska tro på dagens löpsedlar. Efter utförligt googlande på ordet kan jag tala om att det rör sig om varmt väder från Ryssland. Till helgen sägs det att den ska komma till vårt land. Den varma och svettige ryssen.

Och självklart betyder detta bara en enda sak. Mer vattenmelon.

Pinsamt Debaser!

Igår mötte jag upp Katti i Slussen för att ta en öl på Debaser. När vi hade suttit ett tag så bestämde vi oss för att ta nästa på andra sidan tunneln, på Helenes krog. Detta för att Katti precis har haft någon slags öroninflammation och jag precis återhämtat mig från min nästan-lunginflammation. Den höga musiken i kombination med hostig röst och dåliga öron blev helt enkelt inte så trevlig. När vi hade suttit ett tag så bestämde jag mig för att gå på toaletten. Märk väl att toaletten jag besökte ligger endast några meter från debbans bajamajor. Detta ställe har precis lika dåliga förutsättningar som Debaser har när det gäller att erbjuda ett schysst ställe att kissa på. Döm min förvåning när jag har stiger in på en toalett som faktiskt är en riktig toalett med tillhörande handfat där man kan tvätta händerna.

Med tanke på storleksskillnaden på de olika ställena och skillnaden på hur mycket folk det finns på respektive uteservering är det ju nästan direkt pinsamt att Debaser tvingar sina gäster till detta förnedrande sätt att kissa på. Vid nästa besök på Debaser är det jag som försiktigt smyger mig runt hörnan för att kissa i bekvämlighet.

När man saknar sin kompis så mycket att man citerar spansk smörsång.

No quiero estar sin tí
si tú no estás aquí me sobra el aire
No quiero estar así
si tú no estás la gente se hace nadie
Si tú no estás aquí, no sé
que diablos hago amándote
Si tú no estás aquí sabrás
que Dios no va a entender
porqué te vas.
No quiero estar sin tí
si tu no estás aquí me falta el sueño
no quiero andar así
latiendo un corazón de amor sin dueño
Si tú no estás aquí, no sé
que diablos hago amándote
Si tú no estás aquí sabrás
que Dios no va a entender
porque te vas.
Derramaré mis sueños si algún día no te tengo
lo más grande se hará lo más pequeño
Pasearé en un cielo sin estrellas esta vez
tratando de entender quién hizo
un infierno el paraiso
no te vayas nunca, porque no puedo estar sin tí
si tú no estás aquí, me quema el aire.
Si tú no estás aquí, no sé
que diablos hago amándote
si tú no estás aquí sabrás
que Dios no va a entender
porqué te vas.
Si tu no estás aquí.


Kom hem med dig nu då. Du ser ju hur sentimental och tramsig jag blir
av din frånvaro.


När indiepop möter kollektivtrafik.

Alltså söta popkillar i all ära men om det nu råder någon slags överjävlig tropisk hetta ute kombinerat med luftfuktighet värre än i Amazonas och planen för dagen är att åka innerstadsbuss i rusningstrafik är då följande rätt outfit?

Svintajta svarta Cheap Monday-jeans, en mörkgrå/svart-rutig, långärmad flanellskjorta plus stängda svarta snörskor. Själv höll jag på att dö i min ärmlösa bomullsklänning och flipflops och övervägde för en kort stund helt på allvar hur "frowned upon" det egentligen skulle vara om jag åkte buss enbart iklädd underkläder.

När termometern visar 30 grader så tycker jag att det är helt okej att överge allt vad stil heter och köra strandslackeroutfit även på bussen. Detta gäller även överhettade popsnören på Söder.

RSS 2.0