Ännu fler fina nyheter från fin bästis

Alltså så himla bra dag idag! Solen strålar och det är varmt ute. Jag ska snart byta om till någon slags strandmundering och bege mig ut i solen!

Är dessutom överlycklig då min bästa och urtjusiga kompis Carolin ringde igår från Helsingborg och sa att hon också kommer upp till Stockholm. Det blir alltså både Sanna och Carro som kommer. Helt fantastiskt och underbart och andra lyckliga adjektiv. Nästa helg kommer verkligen att bli bästa helgen!


Min tjusiga vänner som övar på att snofsa upp sig lite inför besök i huvudkommunen.

Håll nu tyst Mia

Sista tentan är nu avklarad! Efter fyra timmar i ett svinvarmt klassrum är jag nu väldigt trött och kalasar således på en kopp kaffe just nu. Men kaffet ska snart bytas ut till vin och ikväll blir det middag hos syster och utgång på Debaser!

Älskar förresten det faktum att jag inte ens fick lov att avsluta min högskoleutbildning utan att få höra de orden som jag under 16 års skolgång alltid fått sagt till mig av lärare. "Du pratar för mycket". Vi hade ett diskussionsseminarium idag. Där tanken, antar jag, är att man ska diskutera. Jag gillar att diskutera och därför passar denna examinationsform mig alldeles utmärkt. Men ändå måste läraren spänna ögonen i mig och säga: "Nu kanske någon annan får komma till tals"? Det är inte mitt problem om vissa kommer till ett seminarium som ska pågå i fyra timmar och inte säger ett ljud. Har jag något att säga så tänker jag säga det, så resonerar jag. 

Blir bara så trött då jag sedan mitt första kvartsamtal i ettan alltid fått höra följande: "Ja, Mia är ju duktig och har höga betyg och det går bra på proven men....Ja, hon pratar lite för mycket. Man måste ju tänka på de andra i klassen". Jag hatar det faktum att det i Sverige är helt socialt accepterat att vara blyg och tyst men inte alls okej att vara verbal och att ta för sig. Djupt inom mig gnager dessutom tanken på att jag tror aldrig att jag hade behövt höra de där orden om det var så att jag t.ex. hette Johan istället för Mia. 

Herregud, ursäkta att jag engagerar mig i min utbildning liksom...

Fina nyheter från fin bästis!

Nu blev jag så himla glad i hjärta och själ! Min bästaste kompis Sanna som liksom är part of the family har desperat försökt få ledigt från jobbet nästa helg för att kunna komma upp på min examen, hon bor nere i Lund. Efter många om och men lyckades hon få sina pass bortbytta och kommer därför upp på fredag och stannar tills på söndag! Blev så otroligt glad över detta då vi tyvärr inte ses så ofta med tanke på avstånd och våra kassa studentekonomier som inte tillåter särskilt många resor om året.
Men nu kommer hon hit! Vi ska ut och dansa tillsammans, hon ska få se min lägenhet som hon aldrig varit i, vi ska sitta på uteserveringar och babbla och bara allmänt umgås och ha det trevligt. Tjoho!


Jag och Sanna

Sista tentorna...

Nu har jag haft min näst sista tenta. "För den här terminen" hade jag tänkt säga men insåg ju att det inte kommer några fler terminer. Imorgon har jag den sista. Sista! Smaka på det ordet liksom. I alla fall satt jag och min grupp och diskuterade livsåskådningsfrågor och etiska spörsmål men någon vikarie då vår ordinarie lärare är sjuk. Jag gillar livsåskådningslärare. De är alltid mysgubbar med manchesterbyxor och lite sådär yvigt skägg och snälla ögon. Vi babblade på i alla fall och jag antar att alla fick godkänt. Det var en mycket typisk Ersta-diskussion angående rätten till liv vs rätten till att dö osv. Vi kan vara mycket filosofiska när vi lägger manken till.

Nu är jag hemma på blixtvisit för att äta lunch och fixa lite och sen ska jag åka in till stan igen för att fika med Karin. Ikväll ska jag tvätta och skriva min sista skoluppgift. Sista! Nästa vecka har jag ingenting att göra, vilket känns väldigt skönt. Den enda "lektion" vi har är på onsdag då vi ska ha genrep i kyrkan inför avslutningen men det känns inte så betungande. Hoppas således på fint väder nästkommande vecka så att man kan få lov att fläka ut sin kritvita kropp i solen lite. Ska dock ej glömma solskyddsfaktor.

Det där med att killar måste betala på dejten.

Jag tror min syster Malin redan har bloggat om detta fenomen men jag måste få avreagera mig på samma sak själv. Jag har den senaste tiden läst runt lite på bloggar som skrivs av tjejer i min ålder, några lite yngre och några lite äldre men jag kan för mitt liv inte förstå hur människor i min generation kan resonera på detta sätt. Varför detta har uppstått är ju självklart då rent historiskt har män alltid tjänat mer pengar än kvinnor och konstruktionen av samhället har varit att män ska försörja kvinnor. Men så ser det ju inte ut längre.

Om jag träffar en kille och vi bestämmer oss för att utöva någon form av aktivitet som kräver att pengar spenderas såsom att gå ut och äta, ta en öl eller gå på bio så skulle jag aldrig för mitt liv förvänta mig att han ska erbjuda sig att betala för mig. Självklart är det trevligt att bli bjuden på middag men för mig är det lika trevligt att bjuda tillbaka. Det är den här tanken på att det ska vara någon slags självklarhet att killen ska betala som skrämmer mig. Vill man inte ha ett jämställt förhållande där man på lika villkor umgås och gör saker ihop? Att behöva stå i någon slags tacksamhetsskuld jämt och ständigt verkar ju helt vidrigt.

Självklart kan man ju befinna sig på olika ekonomiska nivåer men antagandet att mannen ska stå för notan bara för att han råkar tjäna mer är också idiotiskt. Likaväl om situationen är omvänd. Ett förhållande för mig handlar om att ge och ta, inte om att bli bjuden. Om jag skulle gå på en dejt med en kille och han inte spontant skulle erbjuda sig att betala för middagen skulle jag inte ens reflektera över det. Däremot skulle jag tycka det var obekvämt om han insisterade på att betala för något som jag har ätit eller druckit.

Naturligtvis förespråkar jag att man kan bjuda ut sin pojvän eller flickvän på middag om man känner för det, det är ju jättemysigt. Men att som tjej alltid gå runt och anta att man inte behöver betala, bara för att man just är tjej, är ju fullkomligt befängt. Som sagt, om vi snackar 1950-tal hade jag ju kunnat förstå resonemanget men vi lever faktiskt på 2000-talet. Jag trodde ändå att min generation hade kommit längre och frångått denna typ av förtryckande idioti. Men tydligen inte. Scary!

Bulls eye

Jag är ju ganska förskonad när det gäller det här med finnar i ansiktet. Förutom en tråkig period i tonåren plus en lika tråkig period i höstas då jag för första gången sen jag var femton bytte preventivmedel och gick från p-piller till p-ring som ledde till stor hormonell obalans i ett par månader så är finnar något som jag ofta får leva utan.

Förutom ca en gång varannan månad. Då får jag en finne. Det störiga är att den alltid hamnar på exakt samma ställe, nämligen i pannan precis mellan ögonbrynen. Denna finne brukar heller inte vara någon liten prick utan oftast ganska stor och smärtsam. Den sitter där i några dagar för att sedan försvinna. Detta kan ju tyckas vara något som man kan leva med med tanke på hur sällan den uppträder och det kan jag ju visserligen hålla med om. Det tråkiga med det hela är ju läget på den här finnen. Det ser ju liksom ut som att jag har konverterat till hinduismen och således pryder pannan med ett kastmärke. Inte alls särskilt tjusigt.


Såhär ser jag alltså typ ut nu. Täckstift here I come!

Strandslacker

Läser på SMHI att det i helgen ska bli mellan 25 och 30 grader. Detta tycker jag låter alldeles utmärkt och tänker att jag vill spendera så mycket tid som möjligt på någon av följade platser:


Sola lite här (Långholmen)


Eller hänga lite här (Vinterviken)


Eller varför inte poolen i kvarteret? (Huvudstabadet)

Minigrannar

Här i Solna kryllar det ju av kaniner överallt. På min gård bor det i alla fall tre fyra stycken som hoppar runt på gräsmattan året runt. Nu verkar det som att någon av dessa kaniner har fått ungar så de senaste dagarna har det även skuttat runt små minikaniner som är så söta så att man typ håller på att dö och varje gång jag ser dem är jag på vippen att gå ner och fånga in dem så att de får bo i min lägenhet istället. Tycker det vore mysigt att ha små minirumskamrater liksom. Fast de kanske ändå är lyckligare på gräsmattan. Ska nog nöja mig med att bjuda dem på morötter då och då istället.


Sådana här sötisar bor på min gård!

Ingen sol för Mia

Åh idiot-Mia som såklart somnade så fort jag kom hem igen från skolan vid lunchtid. Å andra sidan hade jag bara sovit ca fem timmar under natten så detta var ju i sig inget konstigt. Men jag hatar ju det där med att sova mitt på dagen. Nu har jag gått runt här i en dvala och lallat hela eftermiddagen och har inte alls varit ute i solen som jag hade tänkt. Solandet får helt enkelt äga rum någon annan dag. Nu ska jag städa klart lägenheten tills varje pryl luktar syrén och sen ska jag försöka plugga klart det sista. Fast endast fram tills klockan 22.40 för då ska jag kolla på Lost!

Insåg just att detta kan ha varit det tråkigaste inlägget någonsing, men som sagt så befinner jag mig fortfarande i siestakoma så jag skyller på det. Tack och hej så länge.

Lunes

Det får bli en måndag i punktform också:

  • Härligt, underbart, fantastiskt väder. Har hunnit med tre uteserveringar, solning på en bänk och sommarvärmepanik på stadsbuss.
  • Köpt bästa rengöringsmedlet som luktar syrén och köpt normalt diskmedel som inte luktar som en blandning mellan härsket smör och spanskt toaspray. Det senaste som jag köpte på Lidl gjorde det nämligen. Men snålheten bedrar ju visheten ibland, dock inte denna gång då Yes är inhandlat.
  • Ätit massor av jordgubbar, mycket gott.
  • Köpt examensklänning. Hittills gillar jag den fortfarande, får se hur jag känner imorgon. 
  • Spenderat kvällen i världens finaste hus i Stocksund med tre små tjejer och en kille. Förklarade Sveriges utbildningssystem för de 7-åriga tvillingarna och ritade träd och helikoptrar med killen. Man kan säga att jag är en multitaskande nanny. 
  • Tillbringar sista stunden av kvällen med att lyssna på Lush och städa upp i knarkarkvarten som någonstans ska föreställa min lägenhet.

Sommardag

Herregud vilken sommarvärme idag alltså! Hade på mig alldeles för varma kläder såklart och höll typ på att dö svettdöden när jag idiotiskt nog valde att åka till Fridhemsplan för att handla och gå diverse ärenden mitt i den värsta rusningen. Men har i alla fall hunnit med en massa trevliga saker idag förutom skolan. Lunch med Linnea på uteservering och kaffe i solen vid Nytorget med Klas.

Nu ska jag duscha av mig storstadssmutsen och sedan ska jag åka till Stocksund för att passa barn. Imorgon har jag bara en liten mini-lektion på morgonen och sen ska jag spendera resten av dagen i solen i sällskap med lite skoluppgifter. Härligt!

Seg (och fattig) söndag

Idag har jag varit trött mest hela dagen. Men var ju ute igår så det är ju inte så konstigt. Släpade dock upp min lata kropp ur sängen fram på eftermiddagen och åkte till Kungsholmen för att spana i min kompis Annas nya lägenhet som är jättefin, ligger på femte våningen och har utsikt över vattnet och Västerbron. Har en känsla av att vi kommer att dricka många glas vin i kvällssolen på hennes takterass i sommar!

När jag kom hem igen gjorde jag en typisk studentmiddag bestående av pasta och tomatsås. Men vad ska man göra när csn inte kommer förrän imorgon liksom? Imorgon är det jag som åker och handlar efter skolan kan jag säga. Är i stort behov av dagliga nödvändigheter såsom diskmedel och duschcreme.

Förutom handlande känns morgondagen ganska dyster. Ska vara i skolan hela dagen och syssla med trista aktiviteter såsom samtalsträning och seminarium i etik. Fast emellan detta så ska jag ta en kaffe med Klas och det brukar ju alltid vara trevligt.

Nu är jag för trött för att sitta framför datorn så jag tänker istället bege mig tillbaka till sängen för att sova. Until tomorrow.

The sound of music

Nej, nu när smärtan har börjat avta är det jag som ska välja en kvällens outfit ur garderoben. Sen ska jag gå till Konsum och handla lite läsk och kanske ett chips. Efter det är det jag ska kör en miniförfest framför the Sound of music som visas på tv 8 klockan halv fem. Jag kan den utantill. När jag var liten kunde jag titta på den varje dag i månader i rad. Dessa autistiska musikalperioder avslutades varje gång lika abrupt av att mamma gömde videobandet. Fast jag hittade alltid det igen. Så, glada nunnor som sjunger, barn iklädda gardiner som dansar och snygge kapten von Trapp som blåser i visselpipa ska eftermiddagen ägnas åt. Underbart.


Bästa filmen någonsin!

När man känner sig skröplig

Ledordet för dagen so far är smärta. För det första har jag sjukt ont i mitt högra smalben. Ett stort blåmärke pryder framsidan av benet och det är helt svullet. Har dock ingen aning om hur eller var detta blåmärke har uppstått men ont gör det i alla fall vilket jag tycker är tråkigt då man behöver båda sina ben för att dansa och det är vad jag tänker ägna kvällen åt.

Nästa smärttillstånd vilket jag också tycker är det värsta är smärtan som bultar i min mage. Mensvärk here I come. Alltså jag hatar verkligen den här smärtan. Den känns så onödig på något vis och gör ont på ett sätt som leder till att man inte riktigt kan stå rakt eller för den delen stå överhuvudtaget. Påbörjade dagen med en nästansvimning. Jag föll tillbaka i sängen och det svartnade för mina ögon när jag skulle resa mig. Jag skullle alltså behöva en blodtransfusion och en rostbiff. Då jag har varken eller i mitt hem så tänker jag leta fram lite järntabletter och mixa dessa med lite voltaren så får vi hoppas på att jag mår bättre snart.

Trist dag liksom.

En fredag i punktform

Är lite trött så dagens inlägg får bli en fredag i punktform:

  • Spenderade första delen av dagen åt att försöka plugga. Det gick ganska dåligt. Istället städade jag badrummet och tittade på The Tyra Banks show. Badrummet blev fint. Jag diagnostiserade Tyra Banks med narcissistisk personlighetsstörning och förbannar den ansvarige producenten som aldrig har kommit på tanken att lära kvinnan intervjuteknik. Det kan vara det sämsta som går på tv.
  • Åkte sedan till Telefonplan igen för att tillsammans med systrarna gå på examensutställningen på Konstfack. Gud vad jag är dålig på sånt där. Jag ser en konstig tavla och tänker "Konstig tavla". Jag ser några brädor på ett golv och tänker "Brädor på ett golv". Jag ser en filmsnutt inne i ett mörkt rum på två tjejer som hoppar upp och ner och tänker "......?". Jag gillade dock avdelningen för industridesign. Det fanns en sopkvast där som verkade sjukt bra och smidig. Men sån är jag, konkret och praktisk istället för abstrakt och kreativ.
  • Gick sen hem till syrran och åt middag och kollade på film i soffan. Utmärkt fredagkväll!
Morgondagen ska tillägnas en fika på Kungsholmen med kompis Anna och sen utgång på Söder med syster Anna. Alldeles strålande tycker jag.

När man väl kommer fram till Telefonplan har man alltid trevligt

Det känns som att kollektivtrafiken inte fungerar som den ska när det tar 50 minuter att ta sig från Västra skogen till Telefonplan. Evigt väntande på 4:an vid Fridhemsplan och ytterligare väntan på tunnelbanan vid Hornstull. Men ändå, 50 minuter. Det är som ett skämt. Fick dessutom en oroväckande insikt vid Fridhemsplan. De har öppnat ett Espresso House i spärren som öppnar klockan 6 på vardagar. Detta Espresso House kommer jag således att passera varje morgon på väg till jobbet i sommar. Ska nämligen jobba i Liljeholmen och i och med att blåa linjen kommer att vara stängd mellan Fridhemsplan och Kungsträdgården (hata) hela sommaren så är detta min enda alternativa resväg. Jag vill inte veta hur många koppar kaffe jag kommer att köpa där under tidiga morgontimmar. Tur att jag har lovat mig själv att köpa gymkort för mina skattepengar jag får tillbaka innan midsommar. Annars skulle det kunna gå riktigt illa.

Väl framme vid Telefonplan fick jag i alla fall en mycket trevlig kväll i sällskap med systrarna. Anna hade bakat cupcakes som var urgoda och vi drack vin och babblade. Sen lekte vi en introlek med hjälp av Spotify. Jag gissade rätt på Britney Spears, Backstreet boys och TLC. Jag skyller denna kunskap på det faktum att jag var tolv år 1998 och därför lärde mig dessa låtar mycket väl när jag dansade loss till Absolute music 19 och Most Wanted Millenium framför spegeln i mitt flickrum. Those were the days.

Nu ska jag sova och tänker ägna förmiddagen imorgon till att, belive it or not, plugga. Det enda jag gör nuförtiden typ. Sen ska jag kanske åka till Konstfack senare på dagen för att vara lite kulturell och titta på examensarbeten. Vi får se hur det blir.

Vårfest

Igår var vi på vårfest med skolan. Det var faktiskt himla kul! Vi började hemma hos Olle med förfest där vi sjöng för födelsedags-Linnea, spelade något slags kortspel och pratade, dansade och sjöng. Oplanerade som vi var fick vi springa hela vägen ner till Slussen för att hinna med sista båten över till Djurgården där festen var. Jag sprang imponerande fort för att ha på mig obekväma skor med klack. Kanske är det vin som krävs för att jag ska motionera?

Vi hann med båten i alla fall och lekte lite Titanic på vägen över. Sen gick vi till Lejonbacken där festen ägde rum och dansade några timmar till oerhört dålig musik men fuldans är ju alltid roligt så vi hade kul ändå. Vi hade bra flyt i kollektivtrafiken och tog sista bussen till Kungsträdgården där vi alla avslutade kvällen med hamburgare från Max. Min var god men jag åt den alldeles för snabbt så jag fick ont i magen. Men det var annars ett trevligt avslut på en trevlig kväll. Ser nu väldigt mycket framemot nästa onsdag när vi ska ha vår stora avslutningsfest på Mosebacke. Ska bli väldigt väldigt roligt!

Idag är jag onekligen lite trött men har ändå försökt städa lite så helt oproduktiv har jag inte varit. Nu ska jag sätta mig ner och en gång för alla göra klart mina uppgifter i livsåskådning så att jag har det gjort och slipper göra det i helgen. Inte för att jag ska göra något speciellt i helgen, i och med att man inte får pengar förrän på måndag är jag utfattig så jag ska hålla utkik efter gratisnöjen eller helt enkelt stanna hemma. Trist.

Skulle ju kunnat ha lagt ut några foton från igår här men i och med att jag helt glömde bort att ta några kort så blir det ju svårt. Får blir en annan gång!

Usch

Känslan av äckel är ganska hög när galen manlig telefonförsäljare med någon slags upspeedad version av ADHD menar att jag kommer att hamna i sjunde himlen om jag beställer ett par av några finfina trosor som han vill sälja. Alltså helt ärligt?

Kan folk bara sluta att ringa hem till mig för att prata underkläder?

Jobb?

Så har man en jobbintervju fixad till nästa måndag inför hösten! Så himla kul! Ska bege mig till Karolinska i god tid för att hitta till Astrid Lindgrens barnsjukhus någonstans i labyrinten av byggnader. Sen ska jag hitta till själva avdelningen också. Men det går säkert bra.

Annars har jag ägnat förmiddagen åt att baka kakor till Linnea som fyller år. Hon och jag ska åka till skolan snart för att titta på de sista i vår klass som lägger fram sina uppsatser. Ska bli kul! Sen ikväll är det fest!

Finfin dag hittills

En fin dag idag faktiskt!

  • Jag fick en andra stämpel i mitt kaffekort från 7-eleven när jag köpte en latte på Götgatan. Fruktansvärt dumt det där egentligen men bara fyra koppar kaffe kvar så får jag en gratis! Och gratis är ju alltid roligt.
  • Åt en fin lunch med Klas på McD's. Cheeseburgare och en cola på det.
  • Fick besked från min chef att jag kan få ledigt en vecka i augusti så jag kommer att kunna åka till min älskade spanska by i sommar!
  • Min fina kompis Karin har fixat jobbintervju till mig på hennes jobb inför hösten. Så himla snällt och det skulle vara så himla kul att få jobba tillsammans med henne!
Resten av dagen ska ägnas åt tråkigare saker såsom pluggande men med ett gladare sinne så det kommer kanske hjälpa studiemotivationen lite i alla fall!

Det där med att rösta i demokratiska val

Har fått mitt röstkort inför EU-parlament i brevlådan. Där står det ju då var någonstans det är meningen att man ska gå på valdagen för att rösta. Det var då jag insåg hur dålig kunskap jag har om mitt närområde. Jag har nämligen ingen aning om var det är meningen att jag ska gå den 7:e juni. Har ju faktiskt bott här i Solna i snart ett år så det känns ganska pinsamt. Alltså ännu en anledning till att jag ska bege mig ut på upptäcksfärd i grannskapet som sträcker sig längre än promenaden på 30 sekunder från huset till tunnelbanan.

En annan rolig röstningsrelaterad historia var förra gången det var val till EU-parlamentet. Det var första gången jag någonsin röstade och var därför inte särskilt erfaren i dessa sammanhang. Hela familjen gick i alla fall tillsammans till Dunkers kulturhus i Helsingborg där jag var ombedd att rösta den gången. När vi steg in i lokalen stod det några personer bakom bordet där alla valsedlar låg och de började genast ropa: "Maria C? Maria C?". Jag blev totalt vettskrämd och svarade med darrande röst "Ja, det är jag." Jag hann förbanna min ungdomliga naivitet och hela mitt förtroende för det svenska samhället raserade då jag fick bevisat för mig svart på vitt att vi ständigt är övervakade och alla förmyndarmänniskor vet precis vilka vi är. Jag kände mig som om jag befann mig i ett grått och dystert Östberlin på 1980-talet och kände mig mycket dyster till mods. Ända tills jag då kom på det uppenbara. Den del av Helsingborg som mina föräldrar bor i och som jag då bodde i benämns i sådana här sammanhang som Maria. Det finns även två delar av Maria, Maria centrum och Maria Norra. I vallokalen fanns det alltså två platser att registrera sig på, Maria C och Maria N. De ville alltså bara kolla så att vi hade hamnat rätt. Hela min familj skrattade så att de grät och jag gick med sur min och blossande kinder fram till bordet och tog min valsedel. Pinsamt liksom.

Men rösta tänker jag göra i alla fall i år igen. Om jag nu hittar till vallokalen vill säga.


Fanta?

Jag var på Konsum för en stund sedan och handlade middagsmat och blev sugen på läsk. Vet ni vad jag köpte? Fanta. Alltså Fanta! Jag fattar ingenting. Annars när jag blir sugen på läsk så hamnar cola zero-flaskan i kundkorgen utan att jag ens registrerar det. Jag är en helt igenom en colamänniska. Har aldrig druckit någon annan läsk om man bortser från en hallonsoda-period i 9-års åldern. Men idag blev det alltså Fanta. Jag vet inte varför, jag förstår inte var det är som har ändrats men jag kan säga en sak. Min Fanta smakar jäkligt bra.


Mycket märkligt det här alltså

Nattligt babbel

Ingen direkt extraordinär dag men ändå trivsam. Hängde med systrarna på dagen med en macka och en cola vid Nytorget. Vi snackade grundlagar, journalistik och hytte med näven åt den fruktansvärt irriterande mopedklubben som tydligen hade någon get together vid torget och skulle köra runt med sina 200 år gamla mopeder som lät därefter.

Sen drog jag norrut närmare bestämt till Stocksund för att sitta barnvakt. Tvingade den ena sjuåringen till att kolla på VH1 och förklarade Madonnas storhet för henne, diskuterade huruvida Coldplay ändå är ett bra band och kom gemensamt fram till att vi båda ogillar mainstream-pop såsom Kylie Minouge. Sen var planen för kvällen att se på Eurovision song contest. Ungarna frågade mig varannan minut från klockan sju vad klockan var och när det hela skulle börja. "Helt klart dedikerade schlagerfans" tänkte jag. Men icke, tolv minuter efter det att programmet hade börjat stensov de alla tre i soffan varpå jag fick bära upp dem till deras sängar. Så gick det med det sällskapet.

Men jag hade det ändå ganska trevligt. Åt mycket olika sorters chips, mycket bra att befinna sig i ett hushåll där en i familjen jobbar på mycket stort chipsföretag. Åt några trevliga med dill och några majsringar med någon löksmak. Kom dock fram till att melodifestivalen är roligare att se på i grupp. Man vill ju häckla de roliga albanska kläderna, skratta åt tyskar som tror att de är sexiga och dö pinsamhetsdöden när någon polsk "blondin" sjunger falskt.

Så jag häcklade i min ensamhet. Dog visserligen pinsamhetsdöden när Sverige framförde sitt bidrag. Var till och med tvungen att skicka ett sms till min spanska expojkvän och förklara att jag inte på något sätt stod bakom detta spektakel. Han svarade att han inte tittade på det utan istället hade sett en svensk film om vampyrer. Då blev jag glad att han fick ta del av en respekterad del av det svenska kulturutbudet istället.

Annars älskade jag den 35-årige greken som tänkte att "Om jag kör den här tajta vita t-shirten som är ungefär sju storlekar för liten så kanske jag kan passeras som sexig och folk kommer att tro att jag är 23 och så röstar de på mig". Nja, kanske inte. Armenien! Armenien! Fattade ingenting men älskar hela grejen med sjuka östeuropeiska folkdräkter i detta sammanhang. Med hjälp av Finland fick man en flashback av att befinna sig i typ 1997 och att man aldrig hade lämnat Hasslarp. Skrämmande men spännande. Men den där norrmannen var ju för söt. Och så hade han skrivit sin sång alldeles själv också. Men jag älskar det ändå. Det är liksom bara i detta sammanhang som en före detta vitryss, numera norrman utrustad med en fiol och några akrobater på scen kan bli såhär omåttligt poppis.

Nu ska jag sova och sluta babbla. Bara en sak till. Har sagt detta förut men säger det igen, hatar att åka tunnelbana på natten när alla är svinfulla och man själv har druckit en kopp te. Hatar det.

Mia = jäkla stolpskott

Illa är det när man letar efter något i alla skåp och lådor i hela lägenheten, vänder upp och ned på garderoben och går till och med ner till sitt källarförråd och letar igenom alla flyttkartonger för att sedan återvända upp till lägenheten och hitta det man letade efter ståendes i sin bokhylla rakt framför ögonen på en. Ibland får jag fullständig panik på mig själv. Fullständig!

Nu tänker jag sova.

Glad men trött

Jag klarade min tenta! Det borde firas skulle man kunna tycka men idag blir det nog bara ett stillsamt firande inombords. Har en vidrig huvudvärk och ett lätt illamående som vägrar försvinna och orkar inget annat än att ligga i sängen och vila faktiskt. Vet inte om det är någon slags sjukdom på väg vilket jag verkligen inte hoppas. Antagligen är det bara en blandning mellan sömnbrist och stress. Som vanligt då antar jag. Men bara i 21 dagar till. Efter det I will be to cool for school och slippa alla sena pluggnätter och psykisk ångeststress inför tentor. Tjoho.

Skoltrött

Nej nu ger jag upp. Har försökt läsa en bok om teorier kring livsåskådning inför en skoluppgift i säkert två timmar nu men ingenting går in i hjärnan. Det låter bara som mummel. Tänker istället ta en dusch, göra en kopp te och lägga mig i sängen och titta på hjärndöd tv tills jag somnar.

Har jag förresten nämt att jag är oerhört skoltrött? Förutom en termins uppehåll har jag gått i skolan i 16 och ett halvt år utan paus nu. Känner kanske att det börjar bli dags för något nytt. Vill inte hör ord såsom inlämningsdatum, hemexamination, kurslitteratur och tentaångest på väldigt väldigt länge.

Dödligt trött efter dödlig nervositet inför dödlig tenta

Ok. har alltså haft min tenta idag. Har ingen aning om hur det gick då jag precis efter fick en blackout och kan inte minnas vad jag har sagt plus att lärarna satt som en arg Idol-jury och rörde inte en min under den timme som tentan varade. Vi får reda på resultatet på fredag så min plan är att inte tänka på tentan fram tills dess.

Muntliga tentor verkar dock vara mer uttröttande än vad man skulle kunna tro. Kom hem strax efter ett idag, satte mig i sängen och läste lite. Somnade såkart tio minuter senare och vaknade för en halvtimme sedan. För er som inte känner mig så hatar jag att sova på eftermiddagarna. Jag blir snurrig, får huvudvärk, har jättesvårt att somna senare på kvällen och det kliar i mina ögon för att jag nästan alltid somnar med smink på.

Så nu sitter jag här med vidrig huvudvärk, kurrande mage då jag inte har ätit någon lunch och en allmän olustig känsla i kroppen. Tänker tvätta bort det där dumma sminket nu och så ska jag vara snäll mot min stackars mage och göra hemmagjort potatismos till den. Då blir den säkert glad.

När man hittar kärleken i Vitryssland

Är mycket glad för att jag tog en kort pluggpaus för att titta lite på Eurovision song contest för annars hade jag ju missat att min blivande man var med och sjöng! En biljett till Vitryssland får det alltså bli för mig. Men vad gör man inte för kärleken?


Eller hur är han vacker men liksom sexig på samma gång?

Ett spännande exempel på vad jag studerar

Smaka på de här orden:

  • Trombocytpartikelkoncentration
  • Histamin-2-receptorantagonist
  • Paroxysmal takykardi
Sen får ni ockå ett utdrag ur den text jag läser just nu:

  • Disopyramid förlänger aktionspotentialens duration och effektiva refraktärperiod i förmak, Purkinjefibrer och kammarmuskulatur. Dessutom hämmas excitabiliteten i både förmaks- och kammarmuskulatur genom en direkt myokardpåverkan.
Kul va? Nu ska jag göra mig en kopp kaffe. Den tjugofjärde för dagen typ. Imorgon smäller det!

När ett rättstavningsfreak inser att hon är dyslektiker på engelska...

Jag skickade iväg ett mail till mina kanadensiska släktingar som jag och mamma ska åka och hälsa på i september och fick en chock när jag insåg hur dålig jag är på att stava på engelska. Jag tycker ändå att jag har en ganska hög nivå på min engelska. Kan tala språket obehindrat utan att fundera på att jag byter från svenska till engelska, förstår allt både muntligt och skriftligt och läser väldigt mycket böcker på engelska. Men alltså att skriva. Nu är det visserligen sällan som jag skriver på engelska. Det språk, förutom svenska då, som jag oftast skriver på är ju spanska och spanska är världens enklaste språk i den bemärkelsen att allting stavas precis som det låter. Men engelskan är fan klurig just när det gäller stavning. Lite som franska med alla dessa vokaler åt höger och vänster.

Men tråkig insikt liksom. Jag som ändå betraktar mig själv som språkkunnig och är en galen grammatiknazi och har typ mobbat folk som stavar fel ända sedan jag gick på lekis och tyckte att folk var dumma i huvudet som inte fattade skillnaden på hat och hatt. Snacka om att min hybris fick sig en törn. Ska gå och lägga mig under mitt täcke och skämmas lite.

Medicin och tillrättavisning

Språket för dagen är latin då jag hela förmiddagen och halva eftermiddagen har suttit med min grupp och försökt diagnostisera våra patienter med hjälp av allehanda medicinsk litteratur plus många många sökningar på google. Herregud vad gjorde människor innan internet? Men det har gått ganska bra hittills och fallen känns inte så svåra.

För övrigt blev jag tillrättavisad av min lärare idag som om jag vore elva år gammal. Det var stopp på blåa linjen imorse så jag stod still vid Stadshagen i typ tio minuter och när jag väl kom till T-centralen var det sån kaos med allt folk att det tog typ ytterligare tio minuter att ta sig upp till gröna linjen. Således kom jag väldigt försent till min lektion som dessutom tog slut en minut efter att jag hade anlänt. Min lärare menade att jag var oansvarig som inte åkte hemifrån med minst tjugo minuters marginal. Jag menade att det kanske vore att ta i plus att det faktiskt inte var mitt fel att en lektion som enligt schemat skulle hålla på i en timme varade i endast tolv minuter. Kände mig lite som om jag vore tillbaks på högstadiet vilket jag kan tycka är en märklig känsla när man om några veckor tar sin kandidatexamen.

Nu ska jag fortsätta att plugga medicin. Tjoho

Utomordentligt trevlig kväll

Så himla mysig kväll det blev! Jag lagade pastasås med lövbiff till mig och Karin och hon hade köpt jordgubbar med vaniljglass (laktosfri!) till efterrätt. Sen har vi suttit och pratat en massa hela kvällen men nu måste jag verkligen sova. Imorgon tar jag på mig rollen som Dr. House då vi får våra patientfall som vi måste diagnostisera tills på onsdag då jag har den stora tentan som innefattar typ hela utbildningen. Men ingen press liksom. Har packat väskan med fysiologibok, läkemedelsboken och kommer vara stamgäst på fass.se och internetmedicin.se de närmaste dagarna.

Bjuder på några dåliga och suddiga bilder från kvällen:


Mina middagsgäster


Världens sötaste vovve


En väldigt suddig Mia som lattjar lite med Kayo

Söndag

Idag har jag inte gjort så mycket vettigt. Har pluggat lite men mest har jag bara drällt runt här hemma utan något större syfte. Men det blir det ändring på nu. Ska först i egenskap av vän och sjuksköterska åka till Solna Centrum och följa med min stackars kompis Anna till närakuten då hon troligtvis lider av halsfluss och behöver lite moraliskt stöd. Tänker dock hålla ett avstånd på minst en meter från henne då halsfluss är något jag verkligen inte vill drabbas av just nu. Tänker däremot se till att hon får penicillin och lite andra medikamenter så att hon blir frisk snart.

Sen kommer Karin och hennes vovve hit på söndagsmiddag och det ska bli himla trevligt. Kvällen ska alltså ägnas åt att babbla med Karin och att gulla med vovven. Finfint tycker jag.

Ensamlallande efter fest

Nu har jag precis kommit hem från min kväll/natt ute på stan med syrran. Vi var först på Strand och det var ganska tråkigt måste jag säga. För att inte fortsätta vara tråkiga spontanåkte vi till Debbans uteservering klockan två när Strand stängde. Där var det kallt och jag råkade ut för den där typen av kille som tycker att en matematikgåta som gemensamt ska lösas är den ultimata raggningsrepliken. Själv hatar jag matte så jag tyckte det hela var ganska trist. Jag och syrran hängde istället med några glada göteborgare som kanske i tillfället borde beskrivas som överförfriskade istället. Fast de var ju glada också. De ville ha efterfest. Syrran och jag ville hellre hem till våra respektive hem.

Så nu sitter jag här i min ensamhet och lallar lite. Den närmaste planen i mitt liv är att äta upp resterna av mina pannkakor från imorse och så tänkte jag se på Twilight för femtioelfte gången. Kan även upplysa er om att det redan börjar ljusna utanför mitt fönster. Det känns sommaraktigt. Vilket ger upphov till lite ångest då jag mentalt fortfarande är kvar någonstans i januari och inte riktigt fattat att jag ska bli vuxen om sisådär 27 dagar. Men den grejen kan vi ta någon annan gång. Nu ska jag äta pannkakor.

Blåbärspannkakor

Jag kände att jag skulle vara snäll mot mig själv idag så jag ställde mig och gjorde amerikanska pannkakor med hallon och blåbär. De blev sjukt goda och fina måste jag säga. Orkade dock bara äta två då de är väldigt mäktiga så om någon är sugen på pannkakor såhär på lördagseftermiddagen så är det bara att komma hit!


Mina fina pannkakor.

När hemmet ger en panikångest

Jag fick panikångest över att åka hem från middagen hemma hos min syster igår kväll så jag stannade kvar och sov på hennes soffa. Vi drack rödvin och lyssnde på gammal indie hela kvällen på Spotify. Himla trevligt. Imorse steg jag upp och drog till skolan för att ha lektion i en timme mellan halv tio och halv elva. Men sen fick jag panikångest över tanken på att åka hem igen så jag hängde i skolan och gjorde ingenting i fyra timmar tills Klas slutade sin lektion. Han och jag gick och satte oss på en bänk i Rosenlundsparken (jag gissar hejvilt här men jag tror att det är så den kallas) och talade ut om livets svårigheter. Sen mötte vi upp Jakob och Olle och tog en öl tillsammans med dem. Sen åkte jag hem och där hade jag tänkt stanna men...

Fick då panikångest igen över att vara hemma så jag ringde syster Anna i panik för att ta reda på vad hon gjorde. Hon var på Debaser med Tobbe så jag svidade således om och åkte in och hängde med dem ett tag. Tog även farväl av Tobbe som ska åka till Georgien för att jobba på obestämd tid. Det är ju helt crazy tycker jag men hemskt spännande. Tog tunnelbanan till mina gamla kvarter vid Tekniska högskolan och tog sen bussen därifrån till Fridhemsplan. Busschauffören verkade full. Jag satt bredvid en kines som luktade gamla räkor. Sammanfattningsvis har jag upplevt trevligare bussresor i mitt liv.

Nu är jag hemma igen och känner inte fullt så stor panikångest över detta faktum men tycker ändå att det är rätt trist. Speciellt eftersom jag inte har några avsnitt kvar av "How I met your mother" som jag har sträckkollat på under min isolering som jag har haft de senaste dagarna. Kollade tv-tablån och den hade ju inte så mycket att bjuda på den heller. Ska kanske helt enkelt bara gå och lägga mig och tacka för mig för ikväll så att säga. Imorgon ska jag ha kul. Ska dricka rosévin hemma hos syrran och sen ska vi på konsert.

För övrigt köpte min mamma våra flygbiljetter till USA och Kanada idag. Den femte september åker vi. En vecka i Kanada och fem dagar i New York. Det ni. Det ni!

Alphaville?

Fast nu tvingar syrran mig att lyssna på alla Alphavilles låtar som någonsin gjorts. Dags att gå ut i vardagsrummet och ta tillbaks makten över Spotify! 

Känner mig redan bättre

Tender is my heart you know
For screwing up my life
Oh lord I need to find
Someone who can heal my mind

Come on, come on, come on
Get through it
Come on, come on, come on
Loves the greatest thing

Här sitter man hemma hos syster och lyssnar på den här sången. Visserligen inte den mest upplyftande sången i världen men i sällskap med syster så känns ändå morgondagen bättre än idag och gårdagen. I bittra, mörka och ensamma stunder får man inte glömma de fantastiska människor som finns i ens närhet som tycker att man själv är fantastisk och bra precis som man är. Ska lägga ner min energi på den sortens människor i fortsättningen än att slösa den på annat. 

Planerar amerikaresa

Nu börjar min och mammas drömresa närma sig med stormsteg. I september drar vi! Först till Kanada för att hälsa på släkten och sen till New York! Har nu också på allvar börjat planera allt jag vill se och göra overseas. I Kanada vill jag först och främst se hela staden Thunder Bay som vi ska bo i som ligger precis vid Lake Superior nära gränsen till USA. Har en känsla av att naturen runt omkring staden är fantastisk så jag skulle gärna åka ut och se lite fina sjöar och skogar och sånt. Annars vet jag inte, har pinsamt dålig kunskap när det gäller Kanada men allt jag inte vet tänker jag ta reda på!


Staden Thunder Bay
 


Kanadensiskt vattenfall i närheten av Thunder Bay som jag kan tänka mig att besöka

När vi har varit i Kanada i någon vecka så drar vi vidare till New York. Där ska vi bo på ett hotell som verkar trevligt, har redan bekantat mig med omgivningarna genom att promenera genom kvarteret i Google Maps. Vi kommer bo typ en minut från Times Square och vi kommer att bo granne med en katolskliknande kyrka. Det känns tryggt.

I New York ska jag och mamma äta, shoppa och se några sevärdheter. Vi ska äta pancakes till frukost i alla fall varannan dag, dricka mycket kaffe på Starbucks, shoppa kläder på Forever 21 och shoppa mycket hudvårdsprodukter som är sjukt mycket billigare där än här. Sen ska vi ta en båt till Ellis Island för att gå på immigrationsmuséet som ligger där, känns ju spännande som svensk. Sen ska jag vinka till mamma när hon står nere på gatan och jag står högst upp i Empire State Building. Lite jobbigt att åka till staden av skyskrapor med världens mest höjdrädda person men det finns ju inte en chans att jag skulle kunna få med henne upp dit. Sen tänkte jag hitta en lite kortare skyskrapa med en skybar för jag tycker ändå att mamma och jag ska ta en drink med New Yorks skyline som utsikt. I värsta fall får jag smula ner något lugnande i hennes glas utan att hon märker något.


Här ska vi bo typ. Fast lite mer till vänster.


Det här är då en karta som pekar ut alla Starbucks på Manhattan. Vi kommer alltså inte behöva
vara utan kaffe i mer än fem sekunder i taget. Det känns fint.

Jag längtar jättemycket till vår resa för vi har pratat om det här så himla länge men det är inte förrän nu det börjar kännas som på riktigt. Ska spara alla mina pengar som jag tjänar i sommar och så ska jag för första gången faktiskt gå lite bananas när det gäller just shopping. Det hela ska bli väldigt roligt!


För övrigt står det här högst upp på min handlingslista. Ost på sprayburk. De där amerikanerna
är smartare än vad man skulle kunna tro.

Walk down memory lane

Mitt nya tidsfördriv är ju då Öppna arkivet på SVT play. De har där bl.a. samlat all nyhetsrapportering kring några av de största och viktigaste händelserna i Sverige och resten av världen i modern tid. Eller ja, i alla falla sedan Rapport och Aktuellt började sändas. Idag har jag hittills betat av Estoniakatastrofen, morden på Olof Palme och Anna Lindh, Lasermannen och tsunamin. Kollade nyss på rapporteringen kring morden i Knutby och tänkte kolla vidare på Berlinmurens fall och Norrmalmstorgsdramat. Himla spännande sånt här tycker jag. Inte bara att det har ett uppenbart allmänbildande värde men jag tycker att det är kul att se hur folk såg ut för längesedan, vad de hade på sig, hur polisbilarna såg ut och hur folk pratade.

En sak som jag dock tycker känns lite obehagligt från svt:s sida är att från tiden efter tsunamin finns det typ fyra klipp sparade. Från tiden efter morden i Knutby finns det ca 15 stycken. Visst, jag fattar att de där morden måste ha varit som varje journalists våta dröm eftersom de tillsammans med hela svenska folket fick stiga in i en värld som kändes som en blandning av "The days av our lives" och "The God Network" och för varje dag blev storyn bara bättre och bättre. Det var sex och otrohet, galen pastor med narcissistisk personlighetsstörning, en barnflicka med vanföreställningar, kvinna som påstod sig ha direktkontakt med gud och alltihop fint sammanbundet i en och samma sekt ute på den uppländska landsbyggden. Men ändå. Min åsikt är ändå den att nyhetsrapporteringar från tsunamin känns som ett något viktigare eftermäle till framtida generationer än Sveriges egna religiösa såpopera.

Ska lära mig lite om EU-omröstningen 1994 nu. Vill ni joina så är det bara att gå in på svtplay.se och söka på öppna arkivet.

Telefonförsäljare, leave me alone!

Hatar telefonförsäljare. Nej, jag vill inte svara på frågan: "Vilken typ av trosor tycker du bäst om att använda, vanliga eller string?" till främmande människa på telefon. Mind your own jäkla business liksom! Och nej, jag vill heller inte köpa trosor som ska skickas via post till min brevlåda. Det är ju helt befängt. Om jag behöver trosor så är jag faktiskt kapabel att gå till en affär och inhandla detta på egen hand. Hatar att vara hemma mitt på dagen just för denna anledning. Lämna mig ifred galna trosmänniskor!

Internetproblem

Mitt internet slutade att fungera igår kväll. Och i och med att jag har bredbandstelefoni så slutade min hemtelefon också att fungera. Det hela känns mycket sorgligt och jag tycker inte om att känna mig såhär tekniskt begränsad. Nu är jag i skolan och passar på att interneta lite. Hoppas dock väldigt mycket på att mitt internet ska vara återställt från sin temporära sjukdom när jag kommer hem igen.

För övrigt ganska trivsam dag hittills. Föreläsning på morgonen i livsåskådning, sen en kaffe och en macka på Skånegatan, sen en föreläsning till i fenomenologi. Nu ska jag bege mig till Gallerian för att köpa inspelningsbara dvd-skivor för imorgon ska jag ha samtalsträning vilket innebär inspelning av fejkat vårdsamtal på film. Min snåla skola har dock slutat att stå för skivorna så dessa måste vi inhandla själva.

Det var allt för stunden. Hoppas på att kunna återkomma lite senare, beror dock på uppkopplingsstatusen. Keep your fingers crossed.

Det där med böcker..

Det finns olika sorters böcker som uppfattas på olika sätt. Först finns det den där kategorin böcker som man visserligen kan läsa men som egentligen inte ger så mycket. Det kan ju bero på att boken i sig inte är särskilt bra skriven eller att ens egen sinnesstämning inte klickar med bokens innehåll. Det är böcker som man inte fastnar för, som glöms bort så fort de är lästa. Bakomliggande orsaker kan vara en oinspirerande handling eller att författaren inte känner sina karaktärer och därför blir de heller aldrig levande för läsaren.

Sen finns det böcker som man mer än gärna läser. Vars historia är uppslukande och spännande och man läser ut boken på bara några timmar då man inte kan lägga ner den. Jag tror många människor anser att dessa typer av böcker hör till kategorin "bra" just för ovannämnda anledning. Men en bra och spännande handling behöver per definition inte innebära en bra bok. För dessa böcker, jag tänker på kioskvältare såsom Da Vinci-koden eller Millenium-trilogin, är ju egentligen inte heller böcker som stannar kvar i ens undermedvetna när man är klar med dem. De är snarare som filmer i bokformat. Ett underhållande tidsfördriv som hjälper en att fly verkligheten för en stund men som egentligen aldrig utmanar en. När man läst klart dem känner man sig tillfredsställd och just underhållen.

Slutligen finns det den typ av böcker som slukar en. Som tränger in i varje del av ens medvetande och suddar ut allt annat. Böcker som förändrar sitt sätt att tänka, som får en att längta efter saker man inte visste fanns och som man inte visste att man saknade. Böcker som finns kvar hos en i hela livet och som kan läsas gång efter gång. Böcker som man vill läsa så snabbt som möjligt men som man aldrig vill ska ta slut. Böcker som suger in en i dess verklighet så djupt att man till slut känner det som karaktärerna i boken gör. Ser samma saker, känner samma dofter, blir lycklig och olycklig tillsammans med dem.

Just nu läser jag en bok som tillhör den tredje kategorin. Eller för mig gör den det i alla fall då upplevelsen av en bok är en högst subjektiv känsla. Ängelns lek av Carlos Ruiz Zafon. Jag förälskade mig i hans första bok, Vindens skugga. Jag är besatt av den här. Jag har läst hela dagen men undantag för några få pauser. Varje gång jag har gått ifrån boken har jag längtat tillbaka. Men jag gillar känslan. Att något så simpelt som tryckt text på papper kan få en att bortprioritera allt annat för en dag.


Fransmännen och detta eviga strejkande

Är det bara jag eller känns inte det här så typiskt Frankrike? Numera besöker jag inte Frankrike särskilt ofta men förr om åren var jag där minst en gång om året och det känns som att varje gång man åker dit så måste man oroa sig för någon strejk på ett sätt eller annat. Oj, vi ska åka bil genom hela Frankrike, tråkigt att alla som jobbar på bensinstationer hotar med strejk och möjligheten till att tanka kommer kanske att vara obefintlig. Tråkigt, vi ska åka tåg genom Frankrike men alla lokförare förbereder sig nu för strejk så om man inte vet själv hur tåg bör köras kan det hända att det blir en stillastående semester. Jaha, jag ska mellanlanda i Frankrike på vägen ner till Spanien. Trist att hela Air France klagar över dåliga löner och fula uniformer så det kan hända att alla flighter blir inställda.

Självklar är jag för rätten att strejka när arbetsförhållanden inte håller måtten men i Frankrike känns det mer som en trend snarare än kamp mot orättvisor. Prova själva att googla frankrike+strejk. Oändligt sökresultat kan jag säga.

Känns snarare att följande var upptakten till strejken på Orly: "Kom igen grabbar, vi skiter i de här jäkla väskorna. Vi strejkar,  drar in till stan istället och käkar lite sniglar och skyller på...ja...svininfluensan?"


Några fransmän som strejkar. Igen.

Festligt värre...

Jag vet inte vad ni hittar på såhär i lördagsnatten. Själv deklarerar jag för jag kom på att man var tvungen att göra det innan måndag. Det är sådana storslagna och händelserika aktiviteter vi singeltjejer i 20-års åldern sysslar med på helgnätterna här i Stockholm. Om ni nu undrade..

Ensam hemmakväll är ganska tråkigt faktiskt.

Fan vilken tråkig kväll jag har. Tröttnade på historielektionen efter ungefär en timme. Kräktes nästan med flit av fredagsunderhållningen på tv. Försöker streama tredje säsongen av Buffy men det går dåligt och bara hackar hela tiden. Funderar på att ge upp och lägga mig i sängen tillsammans med Carlos Ruiz Zafon. Alltså med hans bok. Har inte en spansk författare i min säng. Ska dricka en kopp te och fundera över saken.

Historiekväll istället för utgång

Jag orkar inte hitta på något ikväll. Något som man kanske borde med tanke på det fina vädret och att det är fredag och så vidare. Men jag är fortfarande trött sen igår och känner att hemmakväll får det bli. Efter att noga undersökt tv-guiden för ikväll så är ju tv-kväll något som känns som en ganska nedslående syssla. Istället tänker jag spendera kvällen på Wikipedia. Känner att jag vill fylla några historiska kunskapsluckor kring vissa ämnen. Har de senaste timmen läst allt om Henrik den VIII och alla hans fruar, ett ämne som alltid är intressant. Följande saker ska jag undersöka under kvällen:

  • Hur Tyskland och Italien var uppbyggt innan de blev enade länder. Jag vet att det rör sig om många furstendömen och hertigdömen men skulle vilja få en klarare bild av hur allt hänger ihop.
  • 1:a världskriget. 2:a världskriget kan man ju utantill i stort sett men 1:a världskriget är oerhört intressant ändå. Tänker också fördjupa mig i vad som hände när Spanska sjukan bröt ut 1918 och hur det ena påverkade det andra så att säga.
  • Kan tänka mig att läsa några sidor om Ryska revulotionen. Känns ju ändå aktuellt såhär på 1:a maj tycker jag.
  • Snöa in mig ännu mer på Federico García Lorca. Tydligen har de grävt upp massgraven där han har legat sedan slutet på 30-talet. Detta är spännande och ska undersökas.
  • Slutligen så tänkte jag ta reda på exakt vad som ledde fram till rösträtt för kvinnor 1921. Vem som var för och vem som var emot och så vidare.
Vilken helkväll jag kommer få!

   


Mitt sällskap för kvällen så att säga.

RSS 2.0