Kondom08 i sommar!

Vill ge en stående ovation för Lafa (Stockholms läns landstings enhet för sexualitet och hälsa) för deras sommarkampanj kondom08. Kampanjen innebär att de tänker dela ut 100 000 numrerade kondomer till stockholmare under sommaren. Man kan sedan gå in på deras hemsida och lägga upp ett inlägg där man berättar vad som hände med just kondom nr 14 329 t.ex. På hemsidan finns det även möjlighet att vinna priser och få all möjlig information kring kondomer och sexuellt överförbara sjukdomar. Man kan också information kring var i Stockholm man kan gå och testa sig.

Ett oerhört smart drag är också var man har valt att dela ut dessa kondomer. De kommer finnas på caféer och barer runt om i stan men man kommer även stå och dela ut dem på Cityterminalen/Centralen i samband med att folk åker till Peace and Love i Borlänge, till Roskildefestivalen, till Arvikafestivalen, till Hultsfred, till Emmaboda och till Gotland under Stockholmsveckan. Man kommer även finnas på plats i stan under Jazzfestivalen på Skeppsholmen och på Popagandafestivalen på Eriksdalsbadet.

Som (förhoppningsvis) blivande barnmorska som vill jobba med precis denna typ av frågor så blir jag så glad över sådana här kampanjer. Att man har valt att inte bara dela ut en massa kondomer utan faktiskt efterfrågar någon form av utvärdering som ska skrivas i bloggform tycker jag är alldeles briljant. Genom att förlägga delar av kampanjen på nätet så möter man faktiskt ungdomar där de håller till och använder redskap som de kan relatera till. Dessutom blir kondomen i detta sammanhang en kul grej istället för något pinsamt, jobbigt och obekvämt.

Man får väl hoppas att detta kan leda till att siffrorna kring hur många som smittas av klamydia i Stockholm kan minska i år jämför med 2008. Då var det nämligen 9896 personer som smittades. Och tänk hur lätt det det skulle vara att undvika. Kondom nr 893 skulle t.ex. hjälpa.





Kommentarer
Postat av: Mamma

Smart, väldigt smart! Kram

2009-06-15 @ 10:45:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0