När strömavbrott för människor samman

Igår satt jag i godan ro här hemma och tittade på film när lamporna plötsligt blinkade till för att sedan släckas. Samma öde mötte datorn och tv:n. I och med att klockan var tio var det visserligen inte mörkt ute än men på väg att bli. Jag fick således famla i mörkret lite tills jag hittade tre värmeljus att ha som ljuskälla. Sen började jag tänka efter och bestämde mig för att titta ut genom fönstret och kunde konstatera att huset mitt emot var också nedsläckt, likaså hela mitt hus. Insåg alltså att det inte fanns någon poäng för mig att försöka mig på något proppbyte utan bestämde mig för att vänta på att elektriciteten skulle komma tillbaka.

Det roliga var vad som hände på min gård. Jag bor i studentlägenhet och huset mittemot är också studentbostäder. Massor av människor började komma ut från sina mörka rum och det blev nästan som en gårdsfest fast utan vin och musik typ. Efter ett tag började dessa människor prata med varandra. Först skulle alla knäcka varandra i teorier kring hur detta strömavbrott hade uppstått men sen pratade de även om annat. Sen börjades det även umgås över kulturgränserna. Pakistanierna i klänning närmade sig de svenska blonda tjejerna. Koreanerna visade upp sina ficklampors bästa funktioner för KTH-nördarna. Kineserna gestikulerade ivrigt med några italienska utbytesstudenter. Roligt ändå att avsaknad av elektricitet leder till multikulturellt umgänge.

Själv bestämde jag mig för att gå och lägga mig istället för att joina gårdsfesten och när strömmen kom tillbaka ca 1 1/2 timme senare så sov jag redan. Blev dock brutalt väckt av att alla lampor, plus tv:n och datorn sattes igång samtidigt.

Kommentarer
Postat av: Anna

Haha, vad fint när en kris för alla samman! Jag tror jag klarade mig undan strömavbrottet, oavsett var jag i sovande tillstånd långt innan det inträffade.

2009-06-01 @ 19:54:01
URL: http://blogg.aftonbladet.se/2007
Postat av: Mia

Anna: Jo men verkligen, fint med lite grannsämja i mörkret liksom=) jag tror inte du drabbades, det var bara norr om stan. typ solna, täby, sollentuna och kista. Men det var 100 000 hushåll som vart utan el så det var ganska omfattande. Men nu lyser lamporna iaf!

2009-06-01 @ 20:13:12
URL: http://miacollin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0